{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
569 visninger | Oprettet:

jan s
jan s
Tilmeldt:
7. mar 2004
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 5

Nyt om udstødninger {{forumTopicSubject}}

EF typegodkendte lyddæmpere er lovlige at anvende

Af E. O.
gengivet af J.S.

Knallertbranchen har i flere år diskuteret med Færdselsstyrelsen om anvendelse af uoriginale lyddæmperes lovlighed som reservedel. I oktober 2003 fremsendte Færdselsstyrelsen et notat om reservedelslyddæmpere til knallerter, hvoraf det fremgik, at lyddæmperen var omfattet af komponentmærkningsskiltet, der er på alle nyere knallerter. Det betød, at det måtte anses for ulovligt at anvende andre lyddæmpere end den originale.

Ikke en konstruktiv ændring
I et brev til DKU (Danmarks Knallert Udvalg) dateret 14. juni 2004 skriver Færdselsstyrelsen, at de i skrivelsen fra oktober 2003 har konstateret en faktuel fejl, idet EF typegodkendte reservedelslyddæmpere til knallerter lovligt kan anvendes som alternativ til den originale lyddæmper uden dokumentation for knallertens tophastighed. Brevet er vedlagt et notat dateret den 10. juni 2004, som tillige er sendt til politiet og til Statens Bilinspektion. Bemærk, at der i notatet står, at anvendelse af en EF-typegodkendt reservedelslyddæmper anses således ikke for at være en konstruktiv ændring af en knallert.

Notatet gengives her i sin fulde ordlyd:

==========================================================================
EF-typegodkendte reservedelslyddæmpere til motorcykler og knallerter

Færdselsstyrelsen har fra såvel knallertbranchen som politiet modtaget en række spørgsmål om EF-typegodkendte reservedelslyddæmpere til motorcykler knallerter.
Det kan i den forbindelse oplyses, at i overensstemmelse med direktiv 97/24/EF om bl. a. støj fra to- og trehjulede køretøjer kan der udstedes EF-typegodkendelse for en reservedelslyddæmper som en separat teknisk enhed.
En EF-typegodkendt reservedelslyddæmper kan erstatte den originale lyddæmper og det er kontrolleret at lyddæmperens støjdæmpende virkning samt lyddæmperen indvirkning på knallertens hastighed er i overensstemmelse de tekniske krav i EF-typegodkendelsessystemet. Anvendelse af en EF-typegodkendt reservedelslyddæmper anses således ikke for at være en konstruktiv ændring af en knallert.
En EF-typegodkendt reservedelslyddæmper er forsynet med en mærkning, som består af et rektangel, hvori der er anbragt et lille ”e” efterfulgt af kendingsbogstaver eller kendingsnummer for den medlemsstat, der har meddelt godkendelsen. Under rektanglen anbringes løbenummeret for godkendelsen. Mærkningen skal være holdbar og letlæselig, selv når udstødningssystemet er monteret på køretøjet. Mærkningen er typisk indpræget i lyddæmperen.

EF-typegodkendt reservedelslyddæmper skal ikke være omfattet af komponentmærkningsskiltet, der findes på nyere knallerter.
Hvad angår selve den fysiske udformning af reservedelslyddæmpere kan det oplyses, at en EF-typegodkendt reservedelslyddæmper ikke nødvendigvis skal have samme fysiske udformning (udseende) som den originale lyddæmper. Det skal dog bemærkes, at lyddæmperen skal være bestemt til den pågældende motorcykel eller knallert.

syntes bare at denne information skulle ud til alle scootere brugere...

god vind... Jan


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nyt om udstødninger
Kommentér på:
Nyt om udstødninger

Annonce