{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Kreidler "Landstreicher" - MC 1976

12.795 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen scooter er oprettet og stemt ind. Opret din egen scooter

Torben H
Mand | 78 år | Oprettet: 8. feb 2004


Kreidler "Landstreicher" - MC

Årgang:
1976
Motor:
50cc - 5 gear med indvendigt skifte. Karburator:Bing 1/18/260
Hestekræfter
6,25 - Tophastighed ca. 90 km/t.
Fælge
Originale "Silverseal" 1,50 x 17
Dæk
Trial type af et eller andet fjernøstligt fabrikat.
Styling
Van Hansen Special.
Ekstra tilbehør
Justerbar forgaffel med bro i letmetal - Omdrejningstæller - Sidespejl til montering i styrets endestykke - Forchromet kædeskærm - Min "kungliga svenska ringklocka".
Bemærkninger
Min "Landstreicher" (landstryger) er en lettere modificeret Kreidler Mustang / Cross.

Da en særdeles rar tysker forærede mig en pæn forchromet tank fra midten af 70'erne, og jeg samtidig havde fået fat i en justerbar forgaffel fra den Kreidler 80, vi aldrig fik at se herhjemme, kunne jeg ikke dy mig for endnu en gang at eksperimentere lidt.
Det resulterede i denne "civilicerede" Mustang, der bortset fra farve, forgaffel, forskærm, ikke ligger så langt fra sidste version af den originale.

Jeg har alle de originale Mustang stumper liggende, men forsøgsvis har jeg monteret en 2-g forskærm, som jeg synes giver maskinen et lidt mere moderne MC-look. Knæk udstødningen er igen lagt på lager, da den på grund af ophængets placering kræver et forrør, der er for langt til at arbejde ideelt med den gode gamle Mahle 6,25 med lille pin-bolt afstand.

Den første udgave af Kreidler Mustang / Cross ('75) var oprindeligt monteret med den korte sadel, som vi herhjemme kender fra Kreidler RMC, men til civilt brug faldt det ikke i den tyske ungdoms smag. De ville ikke give afkald på at kunne transportere "dullen" til og fra den lokale is-bar, og for at rette op på de dårlige salgstal solgtes den allerede fra '76 med "rigtig" twin-sadel.
Den blev dog aldrig nogen succes og allerede i '78 forsvandt den fra programmet.

Betegnelsen "Cross" var for øvrigt forbeholdt modellen med kort sadel, mens den med twin-sadel slet og ret hed Mustang.

80'er forgaffelen (det siges, at Kreidler havde været på indkøb hos Ceriani?) er i kraft af de lidt længere gaffelfødder også lidt højere end den kendte originale men er, i modsætning til denne, frit justerbar i højden. Med gaffelbroen i højeste position får stellet, selv med 17" forhjul, den karakteristiske, lidt bagudhældende "cross vinkel".

Gaffelen har en længere vandring og er lidt hårdere affjedret en den originale, uden at det dog går ud over komforten. Køreegenskaberne er bare helt i top.
Kommentér på:
Kreidler "Landstreicher" - MC
Annonce